X 
Cutremure stiri: 501

Leancă: Ne dorim să schimbăm imaginea și statutul polițistului în societate

18 dec. 2014,, 13:30   Societate
2408 0

Foto: noi.md

Crearea unui serviciu poliţienesc performant, eficient și integru este unul dintre obiectivele-cheie ale Guvernului, a declarat premierul Iurie Leancă cu ocazia marcării Zilei Poliției. Într-un mesaj adresat angajaților Poliției, Leancă a remarcat realizările atinse în acest domeniu în ultimii ani, dar și lacunele existente, informează NOI.md.

„Urmare a unui amplu proces de reformare desfășurat în ultimii ani, Poliţia se afirmă, pas cu pas, ca un serviciu aflat prioritar în slujba societăţii și a cetăţeanului. Aţi devenit mai vizibili şi aţi depus eforturi consistente pentru a reacționa de o manieră mai promptă la apelul celor care au nevoie de ajutor, îndeplinindu-vă astfel misiunea de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei”, se spune în mesajul lui Iurie Leancă.

Totodată, șeful executivului afirmă că eliminarea corupției din sistemul polițienesc rămîne a fi prerogativa autorităților. Pînă la atingerea acestui obiectiv, spune premierul, e o cale lungă.

„Știu că mai avem mult de lucru pentru a putea spune cu mîndrie că avem un serviciu poliţienesc performant și eficient, profesionist și integru, care nu tolerează deloc corupţia. Sînt niște cerințe stringente, la fel cum stringent e să avem poliţiști bine instruiți şi echipați chiar şi în cele mai îndepărtate localităţi, polițiști pentru care prioritare sînt necesităţile comunităţii pe care o servesc. Doar astfel vom reuși să schimbăm imaginea şi statutul poliţistului în societate și să restabilim încrederea oamenilor”, a subliniat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав