Cutremure stiri: 501

PCRM va construi un stat de drept lăsînd la o parte interesele de partid şi ambiţiile

24 dec. 2014,, 10:15   Politică
4360 5
Foto: tribuna.md
Comuniştii au nevoie de o Moldovă puternică, independentă – un stat de drept durabil, pe care îl vor forma lăsînd la o parte interesele de partid şi ambiţiile. Această asigurare o dă liderul PCRM, Vladimir Voronin, în mesajul său de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, publicat marţi, 23 decembrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", Voronin a menţionat că în anul care trece clasa politică din Republica Moldova "a primit o lecţie prin divizarea proporţională şi aproape egală a preferinţelor geopolitice, ideologice şi de viitor ale cetăţenilor cu drept de vot".

„Alegerile din 30 noiembrie au adus în prim plan mai multe întrebări şi probleme decît erau pînă la alegeri. Radicalizarea mesajului politicienilor, dispersarea forţelor prostataliste, cochetarea şi jocurile periculoase cu demnitari din ţara vecină şi structurile europene, jonglarea vectorului extern au provocat incertitudine şi nesiguranţă", consideră Voronin, adăugînd că votul din 30 noiembrie a demonstrat că clasa politică trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi speranţelor cetăţenilor ţării. Deciziile nu trebuie să fie conjuncturiste. Deciziile trebuie să influenţeze benefic soarta Republicii Moldova, a poporului moldovenesc.

Voronin a menţionat că în anul care vine, în Moldova se aşteaptă alegeri locale, care "au menirea să instaureze normalitatea în localităţile ţării şi care trebuie organizate într-o concurenţă absolut legală şi civilizată".

"Pe fundalul luptelor politice este inadmisibil să fie trecute cu vederea problemele reale ale fiecărui membru al societăţii, fiecărui copil, bătrîn, student sau angajat, şomer sau soldat. Noi, comuniştii, înţelegem că problemele oamenilor sînt mult mai importante decît cele ale partidelor, Guvernului sau Parlamentului", a subliniat el.

Fostul preşedinte i-a dorit poporului Moldovei "înţelepciune, răbdare şi chibzuinţă", exprimîndu-şi convingerea că "vom reuşi împreună să depăşim dezbinarea din societate, să construim o Moldovă prosperă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав