X 
Cutremure stiri: 505

Washingtonul încearcă să scape de Rusia, un obstacol în calea dominaţiei sale

26 dec. 2014,, 19:00   Externe
12401 29

Foto: ruvr.ru

Washingtonul intenţionează să înarmeze până în dinţi Ucraina pentru ca aceasta să continue atacurile asupra ruşilor etnici din Doneţk şi Lugansk.

MAE rus a condamnat decizia nechibzuită a SUA de a livra arme Kievului, considerând-o o piedică în calea soluţionării politice a conflictului. Această declaraţie este descurajatoare. Guvernul rus pare să nu înţeleagă că Washingtonul nici măcar nu a avut de gând să soluţioneze conflictul pe cale paşnică. Singurul scop al Washingtonului este să-i incite pe nefericiţii ucraineni împotriva ruşilor. Cu cât este mai sângeros conflictul din Ucraina, cu atât are mai multe motive de bucurie Washingtonul.

Să-i lase pe ruşii etnici în voia sorţii, în bătaia focului, este o umilinţă pentru Rusia, în plus destul de costisitoare. Dacă Rusia nu se va implica în timp ce sunt distruse regiunile Doneţk şi Lugansk, următoarea ţintă va fi Crimeea. Şi atunci Rusia va fi nevoită să se confrunte cu un adversar mult mai puternic, care şi-a îmbunătăţit pregătirea şi înzestrarea militară.

Prin inacţiune, conducerea rusă împinge Washingtonul către noi provocări şi pregăteşte terenul pentru ele. Conducerea rusă ar putea sub ameninţarea închiderii robinetului la gaz să ceară Europei să nu se amestece. Conducerea rusă ar putea interzică zborurile deasupra provinciilor separatiste şi să dea un ultimatum Kievului. În sfârşit, conducerea rusă ar putea să satisfacă cererea Doneţkului şi Luganskului de alipire la Rusia. Oricare dintre aceste acţiune este suficientă pentru a stopa conflictul înainte de a scăpa de sub control şi a se transforma în al treilea război mondial.

Americanii de rând nu sunt conştienţi de dorinţa Washingtonului de a declanşa un război periculos. Până şi comentatorii cu capul pe umeri au fost obligaţi să facă propagandă, afirmând că Rusia ar fi ocupat Ucraina şi i-ar aproviziona cu arme pe separatişti. Până şi cei mai buni dintre experţi greşesc, considerând că stabilirea adevărului în această situaţie ar putea fi de folos cuiva. Washingtonul încearcă să scape de Rusia, ca piedică în calea dominaţiei sale. Aroganţa Washingtonului pune Rusia în faţa unei alegeri dure: vasalitate sau război?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав