X 
Cutremure stiri: 505

Schimb de replici tăioase între Dodon și Filat la prima ședință a Parlamentului

29 dec. 2014,, 11:13   Politică
22077 44

Foto: abcnews.md

Prima ședință a legislativului nou-ales a început cu un schimb de acuzații dure între liderul PSRM, Igor Dodon, și cel al PLDM, Vlad Filat. Discursul susținut de socialistul Dodon de la tribuna Parlamentului, în care a acuzat guvernarea de manipulare, a stîrnit reacții aprinse, informează NOI.md.

Primul care a fost invitat la tribuna Parlamentului pentru a prezenta componența nominală a fracțiunii a fost Igor Dodon. Socialistul a atenționat majoritatea parlamentară că fracțiunea sa va constitui o opoziție dură în noul legislativ.

„Stimați colegi, obișnuiți-vă. Vă anunț oficial că noi am venit în Parlament pentru mulți ani înainte. Rezultatele alegerilor au demonstrat că majoritatea cetățenilor au votat împotriva integrării europene. Astăzi puteți constitui majoritatea parlamentară, datorită manipulărilor din alegeri, însă chiar avînd această posibilitate, voi nu puteți împărți funcțiile. Fracțiunea socialiștilor va fi în opoziție dură, profesionistă, dar responsabilă”, a precizat Dodon.

Vădit deranjat de discursul lui Igor Dodon, liderul PLDM, Vlad Filat, a menționat că la ședința de constituire a Parlamentului nu se țin discursuri, dar se anunță procesul de verbal de constituire al fracțiunilor. Potrivit lui Filat, Dodon ar fi admis o încălcare a regulamentului Parlamentului. Politicianul l-a luat peste picior pe liderul PSRM.

„Regret că și în 2014, în Moldova mai avem un Pavlic Morozov și mulți de alde ei. Îmi pare rău că trădarea de neam pentru unii este un lucru firesc. Indiferent în ce limbă veți vorbi, sînteți cetățean al Republicii Moldova și acțiunile trebuie să fie îndreptate pentru Republica Moldova și cetățenii săi. Sincer să vă spun, gîndeam că astăzi antevorbitorul ar fi dorit să le răspundă moldovenilor cum le va asigura dreptul necondiționat de a merge în Federația Rusă, iar producătorilor să le vorbească despre deblocarea exporturilor. Vă doresc să rămîneți în continuare cel puțin atît de mulți”, a precizat Filat la tribuna Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав