X 
Cutremure stiri: 505

Lupu: Prima ședință a Parlamentului a început cu stîngul

29 dec. 2014,, 12:15   Politică
7387 4

Foto: obzormd.com

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a declarat dezamăgit de modul în care a debutat ședința de constituire a Parlamentului. Politicianul și-a exprimat speranța că pe viitor deputații își vor lăsa ambițiile, orgoliile la o parte și vor da dovadă de un comportament exemplar, notează NOI.md.

Democratul a sugerat că ședința de astăzi ar fi început cu încălcarea Regulamentului Parlamentului, care prevede că reprezentanții partidelor prezintă, de la tribună, procesele verbale de constituire a fracțiunilor.

„Păcat că începem nu cu dreptul, dar cu stîngul această primă ședință a Parlamentului de legislatura a XX-a. Îmi exprim speranța că cei care vor fi în prezidiu, dar și în sală vor demonstra prin propriul comportament nu ambițiile, nu orgoliile bolnăvicioase sau frustrările, ci atașamentul pentru normele statului de drept. Dacă tot vorbim și facem declarații cu voce tare, trebuie să înțelegem că statul de drept pornește de aici, din această sală. În această sală nu apărăm interesele altor state. Vreau să vă felicit pe toți, inclusiv opoziția. Ce mare brînză – opoziția”, a precizat Marian Lupu, referindu-se probabil la declarațiile socialistului Igor Dodon, care a atenționat că formațiunea sa va forma o opoziție dură în Parlament.

Precizăm că liderul PSRM a susținut astăzi un discurs la tribuna centrală a Parlamentului, în care venit cu o serie de acuzații la adresa majorității parlamentare. Gestul a fost criticat de liberal-democratul Vlad Filat, care a precizat că Dodon a admis abateri de la Regulamentul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав