X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Un fost judecător va fi cercetat penal

30 dec. 2014,, 13:15   Societate
3430 0

Фото : protv.md

Judecătorul Iurie Țurcan, care a activat la Judecătoria sectorului Rîșcani, va fi cercetat penal pentru pronunțarea unor sentințe ilegale. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii, care a permis astfel procurorului general, Corneliu Gurin, să pornească urmărirea penală, notează NOI.md.

Potrivit probelor acumulate, în perioada 2012-2014, magistratul împreună cu anumiţi angajaţi ai Judecătoriei Rîşcani şi cu alţi jurişti au introdus în mod fraudulos modificări în programul informaţional de gestionare a dosarelor, încălcînd astfel procedura legală de repartizare aleatorie a cauzelor civile. În consecință, acesta a primit şi examinat unilateral diferite acţiuni civile, asupra cărora ulterior pronunţa hotărîri ilegale.

De regulă, cauzele civile aveau ca obiect al litigiilor sume impunătoare de bani, cifrate la milioane de lei. Drept exemplu poate servi şi cazul cînd magistratul a emis o încheiere de încasare a peste 93 de milioane de lei de la ÎS „Calea Ferată din Moldova” în folosul unei firme din Cahul.

Magistratul este acuzat de pronunțarea unor sentințe ilegale, fals în acte publice și depăşirea atribuţiilor de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?