X 
Cutremure stiri: 505

Atentatul de la Paris: "doliu național" joi în Franța, Hollande cheamă la unitate

8 ian. 2015,, 09:30   Externe
5557 3

Foto: ria.ru

"Cea mai bună armă a noastră este unitatea. Nimic nu ne poate diviza, nimic nu ar trebui să ne despartă", a declarat șeful statului într-o scurtă alocuțiune solemnă către națiune retransmisă de canalele de televiziune. Drapelele vor fi coborâte în bernă timp de trei zile, a precizat Francois Hollande.

"Vreau aici, în numele dumneavoastră, să-mi exprim întreaga recunoștință față de familii, răniți, rude și toți cei loviți de acest laș asasinat", a spus șeful statului francez.

"Aceștia sunt astăzi eroii noștri și de aceea mâine va fi o zi de doliu național", a adăugat el.

"La ora 12.00 (11.00 GMT), se va păstra un moment de reculegere în toate serviciile publice și invit toată populația să i se asocieze", a adăugat el, precizând că "drapelele vor fi coborâte în bernă trei zile".

Președintele socialist a anunțat de asemenea că va convoca joi "președinții celor două camere și forțele reprezentate în parlament pentru a arăta determinarea noastră comună".

"Astăzi, întreaga republică a fost agresată", a subliniat el. "Republica este libertatea de exprimare, republica este cultura, creația, pluralismul, este democrația... Tocmai ea a fost vizată", a insistat el.

"Libertatea va fi întotdeauna mai puternică decât barbaria... și nimic nu ne va îngenunchea", a mai subliniat șeful statului francez, chemând la "unitate sub toate formele".

El a precizat că unsprezece bărbați și o femeie au fost uciși în atentat. Procurorul Parisului Francois Molins anunțase înainte un bilanț de 12 morți și 11 răniți, fără alte precizări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав