Cutremure stiri: 505

FISURĂ în NATO: Turcia se alătură Rusiei și Iranului și acuză CIA și MOSSAD de atacurile de la Paris

14 ian. 2015,, 02:00   Externe
2716 0

Foto: ruposters.ru

Teoriile conspirației au început să apară în jurul atacurilor de la Paris. Printre colportori. politicienii turci, în frunte cu președintele Erdogan, ale căror opinii coincid perfect cu cele de la Moscova și Teheran.

Aceștia sugerează (când nu o afirmă direct) că serviciile secrete americane sau israeliene s-ar afla în spatele atacurilor de la redacția Charlie Hebdo și de la magazinul evreiesc din Paris.

Ziarul rus de mare tiraj Komsomolskaya Pravda, citat de CNS News, s-a întrebat pe prima pagină dacă nu cumva „Americanii” sunt cei care au pus la cale sângeroasele atacuri din capitala Franței. Într-un articol semnat în cotidianul rus, colonelul Alexander Jilin își bazează teoria pe diferențele dintre Statele Unite și Uniunea Europeană privind sancțiunile împotriva Rusiei, după criza ucraineană.

Autorul, care conduce o organizație numită Centrul pentru Studii asupra Problemelor Aplicate din Moscova, scrie că, imediat după ce președintele francez François Hollande se întreba pe 5 ianuarie dacă sancțiunile asupra Rusiei mai sunt utile, el, Jilin, ar fi prezis că Franța va fi victima unor atacuri teroriste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав