X 
Cutremure stiri: 502

Despre ce au discutat reprezentanții PCRM, PD și PLDM la prima rundă negocieri

14 ian. 2015,, 10:13   Politică
6502 6

Foto: basarabia.md

Prima rundă de discuții între reprezentanții PCRM, PD și PLDM s-a desfășurat într-un cadru pozitiv. Cel puțin asta au declarat deputații din partea celor trei formațiuni, Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu și Vadim Pistrinciuc, în urma întrunirii de ieri, notează NOI.md.

Deputatul Artur Reșetnicov s-a arătat încrezător că startul tratativelor a fost unul bun și că dinamica pozitivă a discuțiilor va fi menținută.

„Nu am discutat despre repartizarea anumitor funcții, noi am vrut în primul rînd să auzim opinia colegilor din PD și PLDM și aceasta a fost pozitivă. Este vorba de necesitatea consolidării societății, pentru că ea este dezbinată, despre întărirea independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova, despre reintegrarea țării. Discuția a avut loc într-o manieră pozitivă, am găsit puncte comune în dialog. PCRM este gata să-și asume responsabilitatea pentru dezvoltarea Moldovei”, a precizat Reșetnicov.

La rîndul său, vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc a precizat că interlocutorii au împărtășit opinii comune despre situația politică internă și prioritățile pentru perioadă următoare, ceea ce constituie un semnal bun.

„Este o primă discuție. Am discutat despre eventualele interacțiuni și priorități ale țării, despre necesitatea unei interacțiuni dintre partide. Colegii cu care negociem au intenția să asigure o stabilitate în Moldova și să contribuie la un viitor mai bun și european”, a spus Pistrinciuc.

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că dialogul cu PCRM este unul necesar, în condițiile în care formarea majorității parlamentare este tărăgănată din cauza neînțelegerilor cu reprezentanții Partidului Liberal.

„Întreaga societate așteaptă să punem punct formării organelor în stat. Nu putem rămîne ostaticii unor supărări, ai unor ambiții ale liderilor politici, în defavoarea Republicii Moldova. Cetățenii așteaptă rezultate concrete. Dar fiindcă avem unele neînțelegeri cu PL, trebuie să găsim căi și posibilități să deblocăm această situație”, a explicat Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав