Cutremure stiri: 501

Socialiștii amenință cu proteste

15 ian. 2015,, 11:10   Politică
6545 0

Foto: n4.md

Deputații fracțiunii socialiștilor s-au prezentat astăzi la Parlament pentru a participa la ședința convocată, în mod neregulamentar, de parlamentarul Eduard Smirnov. Liderul formațiunii, Igor Dodon, a declarat că în semn de protest față de lipsa de responsabilitate a celorlalte partide parlamentare, socialiștii vor organiza mitinguri și întîlniri în teritoriu, începînd de astăzi, informează NOI.md.

Politicianul a precizat pentru presă că ședința de astăzi nu a avut loc din lipsă de cvorum, negînd faptul că solicitarea de convocare a întrunirii a fost contrară Regulamentului Parlamentului. Documentul prevede că în condițiile actuale, ședința legislativului poate fi convocată doar la solicitarea șefului statului sau a 1/3 din deputați.

Dodon a insistat asupra faptului că o serie de probleme de pe piața valutară, precum și legate de bugetul pentru anul 2015, necesită soluționare imediată.

„Iresponsabilitatea celor care pretind a fi guvernare, duce țara la prăpastie. De ce nu se convoacă? Pentru că acum, în aceste minute, se fură încă sute de milioane de lei de la Banca de Economii și Banca Socială. Cei care negociază aceste funcții sînt părtași la aceste furturi, ei nu vor să ne convocăm în ședință, pentru că știu că la prima ședință vor fi ridicate aceste probleme. Nu vom tolera această situație în continuare. Astăzi începem activitatea noastră prin acțiuni de protest și întîlniri cu oamenii în teritoriu”, a menționat Dodon.

Acesta ai reiterat că, în cazul în care partidele proeuropene nu vor reuși să formeze majoritatea parlamentară în viitorul apropiat, Parlamentul trebuie dizolvat și organizate alegeri anticipate. Socialistul a adresat un mesaj și pentru liderii PLDM, PD și PCRM. „Celor trei Vlazi care vor să conducă Moldova le spun: Veniți la muncă! Cu schiurile v-ați dat, porcul l-ați tăiat – veniți la muncă în Parlament!”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав