X 
Cutremure stiri: 506

Cînd va fi construită o autostradă modernă între Ungheni și Iași

15 ian. 2015,, 14:15   Economie
5753 5
Foto: constructionshows.com
Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a declarat ca lucrările la autostrada Ungheni-Iași-Tîrgu Neamț vor începe în acest an sau în 2016,. Gheorghe Nichita a spus, într-o conferință de presă, că autostrada Ungheni-Iași-Tîrgu Neamț va fi proiectată în acest an, cînd va fi desfășurată și licitația pentru lucrări, informează NOI.md cu referire la Mediafax.

„Vor fi și bani alocați pentru începerea lucrărilor în 2015 sau în 2016. Se vor proiecta în aceeași perioadă cu autostrada, porțiunile Tîrgu Neamț-Ditrău și Ditrău-Tîrgu Mureș. După ce se vor proiecta, se vor căuta și sursele de finanțare pentru a se face drum expres în prima fază, iar apoi, în faza a doua autostrada”, a afirmat primarul Iașiului.

Nichita a precizat ca pe tronsoanele care traversează munții între Moldova și Transilvania lucrările se vor face în regim de autostradă, chiar dacă titulatura va fi de drum expres. El a spus ca speră ca autostrada care leagă Moldova de vestul țării ”sa prindă contur” cît mai repede și să nu mai fie doar ”o dispută politica”.

Primarul Nichita a mai anunțat că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va veni la Iași săptămîna viitoare și va prezenta soluțiile de finanțare pentru tronsoanele de autostradă Tîrgu Neamț-Ditrău și Ditrău-Tîrgu Mureș. „Ministrul Rus va prezenta la Iași strategia pentru drumuri pe întreaga zonă a Moldovei. Va veni și ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, și vom discuta și alte proiecte importante ale Iașiului, inclusiv Spitalul Regional de Urgențe”, a declarat Gheorghe Nichita.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a prezentat, marți, într-o conferință de presă, prioritățile de infrastructură rutieră pentru perioada 2015-2016, a spus că autostrada din Iași va fi realizată de la Ungheni la Tîrgu Neamț, iar de acolo se va continua spre Tîrgu Mureș cu un drum expres.

"Ne-am angajat cu toții să rezolvăm și problemele de dezvoltare economică a unor regiuni care astăzi sînt în dificultate din cauză că nu există o infrastructură rutieră ca suport pentru dezvoltarea economică. Și atunci dăm drumul la autostrada Ungheni-Iași-Tîrgu Neamț și de la Tîrgu Neamț la Tîrgu Mureș varianta de autostradă fazată, că este foarte scumpă, dar zona aceasta ne permite, relieful – mai bine ne ducem autostrada direct și după aceea drum expres pînă la Tîrgu Mureș, astfel încît chiar de-adevăratelea în 2018 să ajungem în situația în care și regiunile istorice să fie legate intre ele cu autostradă sau drum expres", a opinat Rus.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав