X 
Cutremure stiri: 505

Un incendiu de proporţii a izbucnit la o centrală nucleară din sudul Ucrainei

18 ian. 2015,, 02:00   Externe
9045 3

Foto: agerpres.ro

Incendiu de proporţii la o centrală nucleară din Ucraina. Flăcările au izbucnit, joi seara, la centrala nucleară din localitatea Iujnoukrainsk, regiunea Nikolaev. Informaţia a fost confirmată de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina. Oficiali ai centralei susţin că în urma incendiului, nu s-au produs scurgeri de substanţe radioactive.

Potrivit agenţiei de presă ucrainene Liga, incendiul a izbucnit în jurul orei 22:00 la instalaţia de răcire situată în interiorul transformatorului. La stingerea flăcărilor au fost implicate 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, şi mai multe autospeciale.

Ionel Balan, director adjunct, Agenţia Naţională Nucleară din RM: «Este vorba despre aprinderea unui ulei din transformator, ceea ce a dus la un incediu de proporţii a corpului transformatorului. Însă, nici cum nu a afectat blocul de reactor unde se află combustibil nuclear».

Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Nikolaev a declarat că în urma verificărilor efectuate în interiorul centralei şi în afara ei nu s-au produs scurgeri de substanţe radioactive, iar parametrii de radioactivitate nu depăşesc nivelul normal. Responsabilii de măsurarea indicilor radiactivi din ţara noastră ne asigură că nu există niciun risc radiologic.

Ionel Balan, director adjunct, Agenţia Naţională Nucleară din RM : «Nu a avut loc nicio scurgere de material radioactiv şi e normal că fondul radiologic nu a fost afectat şi în prezent, pe teritorul RM, nu au fost semnalate majorări ai fondului gama natural şi se menţine în limitele specifice. Pe teritoriul RM sînt amplasate 17 staţii, la care periodic se fac măsurători, în dependenţă de necesităţi».

O comisie de anchetă urmează să stabilească de la ce a izbucnit incendiul la centrala nucleară din localitatea Iujnoukrainsk. Precizăm că, un asemenea incident a avut loc la Zaporojie şi pe 3 decembrie, anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав