X 
Cutremure stiri: 505

O minoră a dispărut fără urmă de trei zile

17 ian. 2015,, 09:45   Societate
4334 0

Foto: arena.md

Au aflat de la profesori că le-a dispărut copilul. O familie din localitatea Hăsnăşenii Mari, raionul Drochia, a fost anunţată de învăţătoare că fata lor, elevă în clasa a doua, nu vine la ore deja de cîteva zile. Tot de către dascăli a fost alertată şi poliţia, care a anunţat copila în căutare.

Nicoleta are şapte ani şi este elevă în clasa a doua la gimnaziul din sat. Copila a dispărut în seara de 13 ianuarie. Ea a rămas în grija tatălui vitreg, în timp ce mama era plecată la rude în altă localitate.

"M-a anunţat întîi soţul seara şi a zis că încă n-a venit fata acasă. Şi cînd dimineaţa mă scol, nici ora şase nu era şi am văzut că fata încă nu a venit", a spus mama fetei.

În acea zi, copila a mers cu o ceată de urători prin sat şi nu s-a mai întors acasă.

"După spusele fetelor care au fost la primărie chemate au spus că s-au despărţit în centru. Am sunat de-acasă, zic, mamă nu a venit Nicoleta pe la mata? A spus că nu. Iată informaţia ultima care o ştiu", a povestit tatăl minorei.

Rudele spun că nu au alertat poliţia, pentru că s-au gîndit că fata a rămas să înnopteze la o colegă.

"Am văzut că e tîrziu şi am umblat cu bărbatul pe drumuri şi nu am întîlnit pe nimeni, numai de aceşti mai mari, erau cu pluguşorul. Şi am sunat şi am spus că nu am dat de dînsa", a declarat bunica fetei.

Fata care a văzut-o ultima dată pe Nicoleta spune, însă, că aceasta a refuzat să rămînă la ea peste noapte.

"I-am propus să doarmă la mine şi n-a dormit. A zis că dacă va dormi la mine, tatăl ei o va bate. A zis că se duce acasă şi nu ştiu unde s-a dus", a zis colega fetei.

Primii care au alertat poliţia au fost profesorii, după ce au văzut că minora a lipsit două zile de la ore.

"Împreună cu doamna, luînd de la şcoală fişa de sesizare că ştiu cum procedăm noi în aceste cazuri şi-am plecat la primărie, am anunţat în primul rînd primarul, asistentul social", a spus directorul-adjunct al gimnaziului din satul Hăsnăşenii Mari, Drochia, Nina Sîrbuşcă.

Autorităţile locale spun că familia nu se afla la evidenţa asistenţilor sociali.Aproximativ 100 de poliţişti o caută acum pe minoră. Reprezentanţii forţelor de ordine au apelat şi la serviciile unui cîine-poliţist pentru a da de urmele fetei.

Cei care au văzut-o sau cunosc informaţii despre locul aflării copilei sînt rugaţi să anunţe poliţia la numărul de telefon 901.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав