Cutremure stiri: 506

Comisia Unificată de Control şi-a reluat activitatea

17 ian. 2015,, 11:20   Societate
2763 0

Foto: pridnestrovie.org

Pe 15 ianuarie curent, la propunerea copreşedintelui Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Federaţiei Ruse s-a desfăşurat şedinţa extraordinară a CUC. În cadrul acesteia a fost aprobată candidatura noului membru al Delegaţiei Federaţiei Ruse, Alexandr Grudin, locotenent-colonel, ajutorul ataşatului militar din cadrul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

În cadrul şedinţei ordinare ce a urmat, Delegaţia Republicii Moldova a insistat asupra includerii pe ordinea de zi a subiectului privind asigurarea liberei circulaţii a persoanelor în Zona de securitate, precum şi cel referitor la efectuarea monitorizării structurilor de forţă amplasate în Zona de securitate, sub egida Misiunii OSCE, Federaţiei Ruse şi a Ucrainei.

Reprezentanţii Tiraspolului, ca şi la precedentele întruniri, s-au opus categoric introducerii acestor subiecte în agenda şedinţei, afirmînd în continuare că subiectul nu ţine de competenţa CUC. Delegaţia moldovenească a adus mai multe argumente factologice din practica anterioară a Comisiei care confirmă corectitudinea poziţiei Chişinăului.

În lipsa consensului pe marginea aprobării agendei de lucru, şedinţa CUC a fost amînată pentru săptămîna viitoare. Totodată, părţile au convenit asupra continuării consultărilor la nivelul delegaţiilor Federaţiei Ruse, Ucrainei şi Misiunii OSCE, în vederea identificării soluţiilor pentru deblocarea situaţiei în baza propunerilor înaintate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав