Cutremure stiri: 505

Alianţa Anticorupţie, îngrijorată de partajarea pe criterii politice a funcţiilor de demnitate publică

20 ian. 2015,, 14:00   Politică
5739 6
Foto: eurasianews.md
Alianţa Anticorupţie îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că în cadrul procesului de negociere a viitoarei coaliţii de guvernare se admite partajarea funcţiilor nepolitice (persoane cu funcţii de demnitate publică şi de conducere a autorităţilor publice centrale) pe criterii politice, şi nu pe bază de profesionalism şi integritate.

Potrivit agenţiei "Infotag", într-o scrisoare adresată Parlamentului, Guvernului, preşedintelui şi tuturor formaţiunilor politice care au acces în legislativ (PLDM, PDM, PL, PCRM), cu excepţia Partidului Socialiştilor, Alianţa Anticorupţie îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu tergiversarea negocierilor pentru formarea unei coaliţii majoritare.

Alianţa consideră inadmisibilă accederea la funcţiile-cheie ale statului, precum cea de prim-ministru, preşedinte al Parlamentului şi preşedinte al Republicii Moldova, a persoanelor compromise pentru neprofesionalism şi lipsă de performanţă, inclusiv în privinţa cărora sînt inițiate monitorizări şi investigaţii pentru fraudă din partea autorităţilor naţionale şi internaţionale.

În opinia membrilor Alianţei, este necesară partajarea funcţiilor esenţiale în stat pe bază de meritocraţie, integritate şi accederea la ele a unor persoane cu o reputaţie profesională ireproşabilă şi informarea periodică şi corectă asupra mersului negocierilor de către liderii partidelor politice.

Alianţa Anticorupţie consideră că precondiţia esenţială a integrării în Uniunea Europeană este intensificarea luptei cu corupţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав