X 
Cutremure stiri: 503

Două maluri prinse-n horă

20 ian. 2015,, 18:00   Societate
5632 0
Foto: moldovenii.md
Pe 24 ianuarie, la Comrat va avea loc un concert de dansuri populare intitulat „Două maluri prinse-n horă”.

În cadrul programului vor evolua Ansamblul de dansuri populare „Duz Ava”, Corul „Inspirație” din Comrat și „Rodoliubie” din Taraclia. Invitați speciali vor fi Ansamblul „Veselia” din Chișinău și grupul coreografic „Raduga” de la Casa cu copii orfani și copii rămași fără grijă părintească din Tiraspol.

Proiectul are drept scop apropierea comunităților de pe ambele maluri ale Nistrului și consolidarea încrederii reciproce prin intermediul propagării valorilor și tradițiilor culturale strămoșești, a dansului și cîntecului popular autohton, inclusiv al minorităților etnice care conviețuiesc în Moldova.

În cadrul evenimentului colectivele artistice vor face schimb de experiență prin montarea dansurilor populare moldovenești, învățarea cîntecelor populare și colindelor, confecționarea costumelor de dans de către meșterii populari, orchestrarea și înregistrarea pieselor muzicale, organizarea unor repetiții deschise pentru coregrafii colectivului „Raduga” din Tiraspol.

Produsul final al proiectului sînt șase concerte ale ambelor colective în șase localități de pe ambele maluri ale Nistrului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав