Cutremure stiri: 505

Protest împotriva coaliției PD-PLDM, în capitală

26 ian. 2015,, 13:00   Politică
6884 12

Foto : cronicomania.ro

Un grup de reprezentanți ai societății civile organizează astăzi o acțiune protest în centrul capitalei, sub genericul „Nu coaliției monstruoase, nu minciunii și trădării!”. Un miting similar a avut loc și ieri în Piața Marii Adunări Naționale, la îndemnul mișcării civice „Tinerii Moldovei”, notează NOI.md.

Manifestanții cer excluderea Partidului Comuniștilor de la guvernare, formarea unei coaliții proeuropene, numirea unui procuror general din UE, investigarea cazurilor de concesionare a întreprinderilor de stat, în perioada anilor 2010-2014, cu tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de fraudă și încălcarea legislației.

„Societatea civilă își exprimă consternarea față de faptul că acum, la aproape două luni de la alegeri, forțele politice din Republica Moldova nu doresc să lucreze în interesul populației. Asistăm la o luptă acerbă pentru influențe și interese, pentru controlul instituțiilor de drept și al instituțiilor beneficiare de fonduri, pentru a efectua fraude și spălări de bani. Din păcate, politicienii și-au pus în prim-plan ambițiile personale, în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și al interesului național”, se arată într-o notă informativă a organizatorilor.

Potrivit inițiatorilor, manifestația împotriva alianței PD-PLDM are loc sub monitorizarea poliției și angajaților Primăriei. Totodată, utilizarea steagurilor politice sau a simbolurilor de partid sînt interzise la protest.

Precizăm că atît la mitingul de ieri, cît și cel de astăzi au participat în jur de 400 de persoane, după cum a comunicat liderul mișcării civice„Tinerii Moldovei”, Dinu Plîngău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав