Cutremure stiri: 501

James Pettit, noul ambasador al SUA la Chişinău, salută la început de mandat, în limba română (VIDEO)

29 ian. 2015,, 11:30   Societate
3518 0

Foto: deschide.md

James D Pettit a avut mai multe mandate la Moscova, unul la Kiev şi este membru al eşalonului superior al diplomaţiei din Departamentul de Stat. Fostul ambasador al Statelor unite, William Moser, şi-a încheiat mandatul după trei ani şi jumătate, acum cîteva zile.

Statele Unite ale Americii îşi vor trimite un nou ambasador la Chişinău, după ce William Moser şi-a încheiat mandatul. Remarcabil este însă că succesorul său, diplomat de carieră, stăpîneşte aproape la perfecţie atît limba română, cît şi limba rusă.

Reprezentanţa americană la Chişinău a postat un mesaj al acestuia, miercuri seara, iar clipul a devenit viral pe reţelele de socializare.

James D Pettit a avut mai multe mandate la Moscova, unul la Kiev şi este membru al eşalonului superior al diplomaţiei din Departamentul de Stat.

Fostul ambasador al Statelor unite, William Moser, şi-a încheiat mandatul după trei ani şi jumătate, acum cîteva zile.

Este remarcabil că Departamentul de Stat a anunţat un succesor atît de repede , şi încă unul de un asemenea calibru, semn al importanţei pe care îl dă Chişinăului.

La Bucureşti Statele Unite nu au ambasador din 2012. Washingtonul a explicat în mai multe rînduri că de vină sînt dificultăţile din administraţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав