X 
Cutremure stiri: 507

SFS optează pentru o reformă profundă în administrarea impozitelor și taxelor

2 feb. 2015,, 11:20   Economie
4256 1
Foto: capital.market.md
Încasările la bugetul de stat al Moldovei, administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în ianuarie 2015, au atins valoarea de 661 de milioane de lei, depășind cu 25 de milioane de lei sau cu 4 la sută suma încasărilor preconizate pentru această perioadă. Totodată, în comparație cu ianuarie 2014, creșterea veniturilor bugetare a constituit 220 de milioane de lei sau 50 la sută. Informația a fost comunicată de Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, care a calificat sporirea veniturilor bugetare drept una „impresionantă”, relatează NOI.md.

Șeful SFS, Ion Prisăcaru, a specificat că depășirea de către Serviciul Fiscal de Stat a încasărilor prevăzute la bugetul de stat în luna ianuarie a anului curent demonstrează că „autoritatea fiscală națională activează eficient și are un mecanism ajustat la rigorile dictate de modernizarea europeană a Moldovei”.

Potrivit lui, rezultatele obținute confirmă necesitatea unei reforme profunde a administrării taxelor şi impozitelor în Moldova. Ion Prisăcaru consideră că consolidarea statutului autorității fiscale va determina creşterea gradului de colectare a taxelor, prin eforturi combinate de creștere a conformării voluntare și reducerea substanțiala a evaziunii fiscale.

Șeful SFS a specificat că organele fiscale au ca obiectiv îmbunătățirea considerabilă a capacității de colectare a veniturilor bugetare, într-o perioada scurtă de timp, pentru ca autoritățile statului să-și poată îndeplini prioritățile din perspectiva asigurării sustenabilității finanțelor publice, astfel încît politica bugetar-fiscală să poată gestiona riscurile şi situaţiile neprevăzute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав