X 
Cutremure stiri: 501

Ghimpu: Avem cel puțin un motiv pentru a nu vota Guvernul Leancă

3 feb. 2015,, 10:17   Politică
7981 15

Foto : Kp.md

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, spune că formațiunea sa nu a luat încă o decizie definitivă în privința votului acordat Guvernului Leancă. Politicianul a precizat că mai sînt încă multe aspecte care trebuie clarificate și că cel mai probabil decizia va fi luată în ziua votării, notează NOI.md.

Acesta a făcut referire la faptul că în viitorul guvern ar putea accede o persoană care susține ideea federalizării Republicii Moldova. Estre vorba de analistul politic Viorel Cibotaru, despre care se vehiculează că va fi desemnat în calitate de ministru al Apărării.

„Nu e Guvernul Leancă, e Guvernul PD, PLDM și PCRM. În ultima zi vom vedea. Acolo este un ministru care spunea ca singura soluție a problemei transnistrene este federalizarea. Să vedem dacă va rămîne… Să votez pentru un guvern care susține federalizarea? Să facem din raioane state? Sînt multe probleme, trebuie să clarificam. Iată cînd vom vedea lista completă citită în Parlament, putem să mai vorbim”, a declarat Ghimpu în cadrul emisiunii „În profunzime”.

Totodată, politicianul susține că deține informații ce denotă că Partidul Democrat ar renunța la parteneriatul cu UE în favoarea Chinei. Potrivit lui Ghimpu, formațiunea ar fi stabilit un contract de finanțare cu China. „Am aflat acum că ei nu sînt gata să facă reforme. Nu vor semna contract cu FMI sau BM, dar vor accepta cele 2 miliarde de dolari promise de China lui Voronin în 2009”, a declarat preşedintele PL. Dacă se duc spre China, …nu va mai fi Chişinău-Bruxelles, ci Chişinău-Pekin”, a punctat Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав