Cutremure stiri: 501

Andrievschi: PLDM și PDM pot pierde lupta pentru postul de primar general al Chişinăului

4 feb. 2015,, 15:30   Politică
8746 4
Foto: noi.md
„Premiul mare al alegerilor locale din 2015” – Primăria Chişinău – PLDM şi PDM posibil nu-l vor cîştiga, consideră politologul Vitalie Andrievschi.

Contactat de "Infotag", el a spus că principala problemă a acestui "tandem de partide" este lipsa unui candidat comun.

"Ba chiar nicio figură nu se examinează în acest sens. Mai mult sau mai puțin, totul este clar cu oponenţii. Din partea socialiştilor, cel mai probabil, este Igor Dodon, de la liberali – Dorin Chirtoacă, care va lupta pentru al treilea mandat. Ambii sînt destul de puternici şi capabili, cel puţin, să treacă în turul doi", a menţionat el.

Potrivit politologului, este dificil de spus acelaşi lucru despre posibilul candidat din partea PLDM şi PDM – rectorul Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic.

"El trebuia promovat încă cu un an în urmă. Iar acum, cu trei luni înainte de alegeri, este imposibil să explici majorităţii locuitorilor capitalei cine este el", a spus Andrievschi.

Aspiranți la postul de primar anterior se anunțau şi preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean, şi antreprenorul de succes Nicolae Ciornîi.

"Dar îmi pare că nu vor reuşi – prea puţin timp a rămas pentru desfăşurarea unei campanii electorale de succes", consideră expertul.

Andrievschi afirmă că multe momente depind de modul în care se va prezenta guvernarea în primele 100 de zile după formarea Guvernului.

"Deocamdată activitatea lor le provoacă alegătorilor dezamăgire – şapte săptămîni de negocieri inutile privind alianţa de guvernare. De aceea, imediat ce Guvernul îşi va începe activitatea, trebuie continuate reformele şi desfăşurată lupta intransigentă cu corupţia", a conchis Andrievschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав