X 
Cutremure stiri: 505

Livrarea de arme americane Kievului va aduce un 'prejudiciu colosal' relațiilor Rusia-SUA

5 feb. 2015,, 19:00   Externe
4884 3

Foto: ruvr.ru

Livrarea de arme letale americane Kievului va aduce un 'prejudiciu colosal' relațiilor dintre Rusia și SUA, a avertizat joi purtătorul de cuvânt al diplomației ruse Aleksandr Lukașevici, informează AFP.O decizie a Washingtonului privind o eventuală livrare de arme letale americane, cerută de Kiev pentru a combate rebeliunea prorusă din estul Ucrainei, 'este susceptibilă să aducă un prejudiciu colosal relațiilor ruso-americane', a declarat Lukașevici, în timpul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Lukașevici, scopul politicii SUA este simplu: de a împiedica procesele de integrare firești din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI). 'Bugetul militar al SUA are prevăzuți 640 de milioane de dolari, destinați Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, în scopul, citez din document, 'contracarării Rusiei'. Dacă SUA au decis să treacă în bugetul lor ajutoare speciale pentru contracararea Rusiei, înseamnă că acest proces a mers prea departe', a declarat Lukașevici, citat de agenția de presă TASS.

'Rusia nu se îndoiește de atitudinea de confruntare a Casei Albe, care a pus la cale un joc al sancțiunilor lipsit de sens. Însă acum este vorba de finanțarea de acțiuni de subminare a țării noastre, ceea ce duce tensiunea din relațiile ruso-americane la un alt nivel', a atenționat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse. Potrivit lui Lukașevici, asemenea acțiuni ale SUA 'confirmă în mod elocvent că linia americană se reduce la geopolitică'. 'Scopul ei este să rupă cu orice preț Ucraina și alți vecini ai noștri de Rusia', și-a exprimat convingerea diplomatul rus.

Declarația diplomatului rus intervine în contextul în care secretarul de stat american John Kerry se află joi la Kiev pentru a discuta problema unor eventuale livrări de arme americane pentru Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав