X 
Cutremure stiri: 501

Ghimpu: Chiar dacă va fi votat, ulterior Leancă va fi demis

6 feb. 2015,, 10:19   Politică
8999 1

Ghimpu: Chiar dacă va fi votat, ulterior Leancă va fi demis
Foto : nbm.md

PLDM nu dorește de fapt ca Iurie Leancă să fie promovat în funcția de premier, susține liderul liberalilor Mihai Ghimpu. Politicianul se arată convins că chiar dacă Parlamentul îi va acorda vot de încredere, ulterior Leancă va fi demis în decurs de jumătate de an, a menționat Ghimpu ieri, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, informează NOI.md.

Liberalul spune că nu vede rostul susținerii candidaturii lui Leancă, atît timp cît planul PLDM și PD în această privință ar fi altul.

„Îl votăm pe Leancă azi, dar asta nu va da nimic, fiindcă el va fi eliberat peste jumătate de an. Noi cunoaștem că Leancă nu este dorit și este pus la bătaie. Nu este dorit de PLDM. Pentru liberali, un vot pentru o alianță cu comuniștii e o mare problemă. Cum să votezi un guvern care este subordonat politic și care îndeplinește programul acestor trei partide – PLDM, PDM, PCRM? Nu putem să ne asumăm prin vot programul lor. Nu este corect să te duci cu comuniștii, dar să-i învinuiești pe liberali și nu este corect să te debarasezi de Leancă, că nu merită lucrul ăsta, și să spui că liberalii nu au votat. PLDM nu-l vrea pe Iurie Leancă, PDM nu-i vrea pe liberali”, a spus Ghimpu.

Liderul liberalilor a ținut să precizeze că partenerii europeni își doresc un guvern în frunte cu Iurie Leancă și o coaliție în formatul PL-PD-PLDM. Totodată, acesta a anunțat că democrații și liberal-democrații ar mai avea alte două candidaturi pentru funcția de premier – unul al cărui nume începe cu „G” și altul al cărui nume începe cu „S”.
Acesta a reiterat că liberalii vor vota Guvernul Leancă, doar dacă vor fi respectate condițiile înaintate anterior în cadrul negocierilor cu PD și PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав