X 
Cutremure stiri: 505

Dodon: Avem cel puțin patru candidați la șefia Primăriei Chișinău

6 feb. 2015,, 11:04   Politică
8403 5

Dodon: Avem cel puțin patru candidați la șefia Primăriei Chișinău
Foto : noi.md

Partidul Socialiștilor examinează în prezent patru candidaturi pentru funcția de primar al capitalei. Este vorba de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban și Vlad Bătrîncea, a anunțat liderul socialiștilor în cadrul unei emisiuni la postul Național 4, relatează NOI.md.

Politicianul spune că, deși miza alegerilor locale în capitală este foarte mare, șansele formațiunii sale de a cîștiga scrutinul sînt destul de mari.

„Printre candidaturile care se examinează sînt Dodon, Greceanîi, Ceban, Bătrîncea. Sîntem convinși că avem șanse reale să mergem să obținem victorie în această campanie. Am muncit foarte mult în Chișinău, chișinăuienii ne cunosc foarte bine. Noi vom putea să le explicăm și ei vor lua decizia corectă și să aleagă nu politicieni, care vin să facă politică, show-meni, care fac surprize-surprize. Consider că candidatul socialiștilor poate să cîștige Primăria din primul tur”, a spus Dodon.

Întrebat dacă este îngrijorat de eventuala participare la alegeri a omului de afaceri Renato Usatîi, Dodon a menționat că nu acest lucru îi preocupă cel mai mult pe socialiști.

„Noi nu ne temem, poate să participe orișicare, este dreptul fiecăruia. Însă sper mult că vor fi mai puțini candidați de tip spoiler pentru a rupe din voturile socialiștilor, așa cum a fost la alegerile parlamentare. Știți că Blocul Uniunea Vamală a furat vreo 40 de mii de voturi de la socialiști. Înțeleg că vor fi lansate diferite persoane pentru a rupe din electoratul de stînga. Noi sîntem conștienți de aceste lucruri și ne pregătim”, a spus Dodon.

În ceea ce privește învestirea noului guvern, liderul PSRM se arată convins că Iurie Leancă va fi desemnat din nou în postul de premier, dacă nu din prima, atunci din a doua încercare.

„Dacă va fi înaintat Leancă din nou, comuniștii vor vota pe oricine, pentru că în caz de anticipate ei pierd absolut totul. Chiar sînt curios să văd dacă ei, care au depus 7-8 moțiuni de cenzură, sînt gata să susțină Guvernul Leancă, unde 70 la sută din miniștri sînt aceeași și politicile sociale sînt aceleași”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав