X 
Cutremure stiri: 505

Mocanu: Moldova riscă să nu mai beneficieze de regimul liberalizat de vize

9 feb. 2015,, 12:15   Politică
9025 6

Mocanu: Moldova riscă să nu mai beneficieze de regimul liberalizat de vize
Foto: noi.md

„Pe fondul crizei politice comunitatea europeană ar putea reintroduce regimul de vize pentru cetățenii moldoveni”. Declarația aparține liderului Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, și a fost exprimată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Liderul formațiunii se arată convins că atît negocierile privind formarea noului guvern, cît și investigațiile pornite de organele de drept în privința Băncii de Economii sînt mimate de autorități.

„Dacă lucrurile vor merge așa cum au mers pînă acum, ne putem pomeni în luna iunie cu cerințe insistente din partea statelor-membre UE de a reintroduce sistemul de vize pentru cetățenii Moldovei. Regimul de vize a fost eliminat dîndu-se un credit mare Moldovei, din punct de vedere politic. Aici urmau să fie îndeplinite mai multe cerințe. Noi practic am primit un credit cu dobînzi și plăți scadente pe care nu le onorăm la ora actuală”, spune Mocanu.

Mai mult, liderul Mișcării Antimafie afirmă că invitarea companiei internaționale Kroll, pentru investigarea situațiilor de la BEM, Banca Socială şi Unibank, este parte unui spectacol bine pus la punct de persoane cointeresate. Potrivit lui Sergiu Mocanu, contractul încheiat între compania britanică și Banca Națională privind cercetarea tranzacțiilor operate la cele trei bănci ar conține și o clauză de confidențialitate, care nu va permite dezvăluirea adevărului.

„Acest spectacol cu Ilan Șor face parte din același scenariu, în care o companie cu prestigiu internațional este adusă în Moldova pentru a unge ochii opiniei publice. Dosarul cu Șor a fost intentat în preajma începerii investigației la BEM, pentru a livra acestei companii internaționale informații exact atît cît are nevoie Plahotniuc să livreze. Clauzele de confidențialitate din contract îi vor da posibilitatea să manipuleze mai departe opinia publică. În acest dosar este vizat atît Iurie Leancă cît și Vlad Filat, întrucît Ilan Șor a fost acoperit politic în perioada cînd cei doi au fost prim-miniștri. Ilan Șor va fi folosit ca element de șantaj împotriva lui Leancă și Filat”, a menționat Mocanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав