X 
Cutremure stiri: 506

Moldova cucerește noi piețe de desfacere pentru mere

11 feb. 2015,, 13:00   Economie
4913 0

Foto: noi.md

Moldova cucerește noi piețe de desfacere pentru mere. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a contribuit la exportul unei cantități de 84.000 de tone de mere în ultimele șase luni ale anului 2014, în același timp, pentru prima dată livrări de mere moldovenești au fost efectuate în Bangladesh, Egipt și alte țări, informează NOI.md.

Potrivit ANSA, un obiectiv major al agenției este identificarea noilor piețe, atît în țările comunitare, cît şi în țările terţe, sens în care aceasta a întreprins multiple demersuri.

Una dintre oportunităţile identificate a fost piaţa importantă reprezentată de statele regiunii MENA, respectiv Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania, Irak, Libia şi Siria, în vederea stabilirii unor relații de colaborare la nivel instituțional şi a dezvoltării schimburilor comerciale cu aceste state.

Exportul de mere în Republica Arabă Egipt a constituit o premieră, fiind exportată o cantitate de peste 600 de tone în luna decembrie a anului trecut. Acest export a deschis calea pentru alți producători, la moment fiind în curs de desfășurare negocieri pentru noi contracte de export.

De asemenea, au fost continuate relațiile comerciale cu parteneri tradiționali cum ar fi Belarus, Ucraina, Kazahstan, Georgia. În aceeași perioadă a crescut considerabil și volumul exporturilor către România.

Merele din Republica Moldova au fost exportate și către alte continente, în particular, în Statele Unite ale Americii.

Eficiența acestei strategii este confirmată și în acest an de realizarea primului export de mere către Bangladesh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав