X 
Cutremure stiri: 501

Leancă mizează pe votul liberalilor

12 feb. 2015,, 12:00   Politică
2650 0

Foto : epochtimes.md

Candidatul desemnat pentru funcția de premier, Iurie Leancă, a prezentat programul de guvernare și componența cabinetului de miniștri, în plenul Parlamentului. În discursul său, Leancă și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu s-a reușit formarea unei majorități parlamentare cu participarea celor trei partide proeuropene – PLDM, PD, PL, notează NOI.md.

„Înainte de a fi politic, votul care va fi dat astăzi trebuie să fie rațional și responsabil. Oamenii au nevoie de un mesaj de solidaritate și de o reclădire a încrederii în clasa politică. Putem să facem astăzi un pas important în această direcție. Avem un context politic intern destul de confuz, cînd, deși avem trei partide, nu s-a reușit formarea unei alianțe proeuropene. Este vital să găsim soluții pentru a avea un guvern stabil. Discuțiile cu deputații mi-au dat încredere că există premise pentru crearea unei majorități parlamentare”, a spus Leancă.

În luarea sa de cuvînt, premierul a dat de înțeles că mizează pe votul liberalilor, întrucît noul program de guvernare ar reflecta în mare parte și viziunile PL. În ceea ce privește votul comuniștilor, Leancă a precizat că deocamdată nu a primit semnale clare de susținere din partea acestei fracțiuni.

„Am constatat că viziunile PL nu se deosebesc de aspirațiile pe care le avem noi, cei din PLDM, dar și cei din PD. Programul de guvernare acoperă în mare parte așteptările celor trei partide proeuropene În ceea ce privește votul din partea PCRM, eu nu am o așteptare concretă, pentru că colegii au transmis pînă acum mesaje confuze. Bineînțeles că un asemenea vot acordat de opoziție ar fi un mesaj bun dat pe plan intern și extern”, a menționat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав