Cutremure stiri: 501

Filat și Lupu, într-un glas: Eșecul de astăzi este rezultatul iresponsabilității PL-ului (VIDEO)

12 feb. 2015,, 15:05   Politică
9594 17

Foto : noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că votul negativ dat Guvernului Leancă astăzi în Parlament este rezultatul iresponsabilității Partidului Liberal. Declarația a fost făcută de politician după ședința Parlamentului, informează NOI.md.

Președintele PLDM a menționat că a mizat pe votul PL, însă nu și pe cel al PCRM. „Această situație de astăzi este rezultatul iresponsabilității colegilor din PL, care pe întreg parcursul timpului au vorbit despre salvarea cursului de integrare europeană, iar atunci cînd a trebuit să demonstreze prin vot acest lucru, s-a întîmplat invers. Regret sincer acest lucru. Urmează să analizăm foarte calm situația, în care am avut speranța ca va fi un vot pro-învestire”, a spus Filat.

Întrebat dacă PLDM va înainta din nou candidatura lui Iurie Leancă pentru funcția de premier, Filat a spus că discutarea acestui subiect este prematură. Politicianul nu a putut spune nici dacă negocierile dintre PL, PD și PLDM vor fi reluate în viitorul apropiat, așa cum a propus Iurie Leancă.

„În timpul apropiat vom avea discuții pragmatice și vom porni de la realitate. Vom încerca să găsim un compromis acolo unde este posibil. Deciziile le vom lua în funcție de posibilitate. Haideți să așteptăm un pic”, a adăugat Filat.

Și liderul PD, Marian Lupu, a menționat că liberalii ar fi de vină pentru respingerea Guvernului Leancă.

„Astăzi au prevalat încăpăținarea și iresponsabilitatea celor din Partidul Liberal. Exercițiul era destul de simplu, dar nici pe de parte nu este pierdut totul, vom continua discuțiile în următoarele zile, cu colegii de la PLDM, în baza Acordului politic, care rămîne valabil în continuare. Noi vom sprijini propunerea făcută de PLDM pentru funcția de premier”, a menționat Lupu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав