Cutremure stiri: 501

Filat: Votarea noului guvern va avea loc cel tîrziu joi

16 feb. 2015,, 12:01   Politică
5140 3

Foto : noi.md

Candidatul nominalizat la funcția de premier, Chiril Gaburici, va prezenta echipa guvernamentală și programul de guvernare în Parlament cel tîrziu joi. Anunțul a fost făcut de liderul PLDM, Vlad Filat, astăzi, după întrevederea în format trilateral cu liberalul Mihai Ghimpu, notează NOI.md.

Vlad Filat a menționat că programul de guvernare, dar și componența noului cabinet de miniștri nu vor fi modificate esențial. Potrivit lui, Chiril Gaburici urmează să aibă întrevederi cu candidații PLDM la funcția de miniștri, iar ulterior va fi luată decizia finală.

„Gaburici va discuta cu toți candidații la funcția de ministru. Urmează să aibă comunicarea necesară și ulterior să luăm decizia la partid. Din punctul nostru vedere, modificări asupra componenței nu sînt necesare. Programul de guvernare nu va fi modificat esențial. Chiar dacă vor fi modificări la nivel structural, esența va rămîne aceeași. Imediat trebuie să rezolvăm probleme stringente, sînt necesare acțiuni imediate”, a punctat Filat.

Întrebat dacă PLDM intenționează să o excludă pe Maia Sandu din echipa guvernamentală, Filat a răspuns: „Doamna Maia Sandu este candidatul PLDM la funcția ministru al Educației și noi această decizie nu o schimbăm”.

Totodată, liderul PLDM a anunțat că procedura de vot în vederea învestirii noului guvern va avea loc cel tîrziu joi, 19 februarie. „Vom discuta cu colegii din PD, dar nu mai tîrizu de ziua de joi. Este o zi limită cînd programul și componența nominală trebuie supusă votului” , a menționat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав