X 
Cutremure stiri: 505

Criza de medicamente a provocat polemici în Parlament

20 feb. 2015,, 11:13   Societate
3377 0

Criza de medicamente din spitale, subiect de dispută în Parlament
Foto: publika.md

Problema crizei de medicamente din spitale a constituit subiect de dispută între deputații socialiști, pe de o parte, și cei liberal-democrați și comuniști, pe de alta. Fracțiunea PSRM a propus ca noul ministru al Sănătății, Mircea Buga, să fie audiat în Parlament, pe marginea acestui subiect, inițiativa a fost însă respinsă de majoritate, informează NOI.md.

„Sînt multe și grave abateri de la legislație în privința aprovizionării cu medicamente a instituțiilor medicale. Oamenii nu primesc medicamentele necesare, deși au poliță și sînt impuși să le plătească. Este o situație gravă, să vedem ce se întîmplă cu majorarea prețurilor”, a spus deputatul PSRM Ion Ceban.

Propunerea socialiștilor a fost însă criticată de deputatul PLDM Valeriu Ștreleț, care i-a acuzat pe colegii săi că încearcă să facă show.

„Noi am menționat tranșant că noul ministru al Sănătății are deja măsuri energice pentru remedierea situației în domeniu. Să-i oferim 7-10 zile pentru implementarea acțiunilor. În cazul în care nu vor da rezultate, noi, ca fracțiune care l-am înaintat în această funcție, îl vom chema în Parlament pentru a da explicații”, a precizat Streleț.

În apărarea noului ministru al Sănătății a sărit și șefa Comisiei protecție socială, deputata comunistă Oxana Domenti. „Noi am audiat acest subiect nu o dată, situația este complicată. Am constatat că acum Guvernul are tot cadrul legislativ necesar pentru a debloca situația și nu e nevoie să intervină Parlamentul. Haideți să-i dăm timp noului ministru”, a spus Domenti.

Pe de altă parte, liberalul Mihai Ghimpu a cerut ca situația de pe piața farmaceutică să fie examinată de Procuratură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав