X 
Cutremure stiri: 505

Incidenţa prin infecţii respiratorii acute în Moldova se apropie de pragul epidemiologic – expert

20 feb. 2015,, 13:30   Societate
3956 0
Foto: likar.info
Incidenţa prin infecţii acute ale căilor respiratorii în Moldova se apropie de pragul epidemiologic, a declarat vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, Constantin Spînu.

„Moldova se apropie de pragul epidemiologic. Ce înseamnă acest fapt? Că există 301 cazuri de îmbolnăvire cu IRA la 100 de mii de persoane. Este mult sau puțin? În sezonul curent (2014-2015) pragul epidemiologic a fost calculat la nivel de 309 cazuri de îmbolnăviri cu IRA. Deocamdată se înregistrează o tendință de creștere a numărului de infecții respiratorii acute, inclusiv a gripei”, a menționat Spînu.

Specialistul a menționat că în următoarele două săptămîni în țară se așteaptă apogeul îmbolnăvirilor, după ce Moldova va intra într-o perioadă de stabilizare.

„Potrivit presupunerilor noastre, dacă nu intervine o altă tulpină pandemică modificată genetic, probabil în prima jumătate a lui martie vom intra într-o perioadă de descendenţă. Reiterez că în această perioadă se menține un risc sporit de contactare a infecțiilor virale. Acest lucru trebuie de avut în vedere. Trebuie de întreprins măsurile elementare de profilaxie”, a precizat Spînu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав