Cutremure stiri: 501

Prognoze: Leancă ar putea candida la alegerile locale

23 feb. 2015,, 11:45   Politică
6819 1

Foto: omg.md

Analistul politic Roman Mihăeș nu exclude că fostul premier Iurie Leancă și-ar putea lansa propriul proiect politic pînă la alegerile locale din vara acestui an. Versiunea vehiculată în cercurile politice precum că Leancă ar putea face echipă cu omul de afaceri Ion Sturza pare tot mai plauzibilă, spune analistul.

„Dacă va fi lansat, acest nou partid va fi un pericol serios pentru cele două formaţiuni care controlează segmentul de centru-dreapta al eşichierului – PLDM şi PL. Un partid condus de tandemul Leancă-Sturza ar putea rupe mai multe voturi de la liberal-democraţi şi liberali”, precizează Mihăeș într-un articol publicat pe blogul său.

În opinia avocatului, un nou test politic pentru Iurie Leancă, după retragerea din PLDM, ar putea fi alegerile din capitală.

„O primă probă de foc pentru noul partid politic ar putea fi alegerile locale din acest an, iar candidatura lui Leancă la funcţia de primar general al Chişinăului ar putea schimba serios raportul de forţe în capitală. Deocamdată, putem doar spune că ne aşteaptă o perioadă politică extrem de interesantă, cu multe turnuri mai mult sau mai puţin spectaculoase”, mai spune Mihăeș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав