Cutremure stiri: 505

Ce așteptări are Gaburici de la întrevederea cu Iohannis

24 feb. 2015,, 13:00   Politică
3236 1

Ce așteptări are Gaburici de la întrevederea cu Iohannis
Foto: moldova24.net

Guvernarea de la Chișinău vede parteneriatul cu România ca pe o evoluție bazată pe încredere, în care nu este loc de cereri exprese. Declarația aparține premierului Chiril Gaburici și a fost făcută în cadrul unui interviu acordat portalului hotnews.ro, notează NOI.md.

Chiril Gaburici a precizat că Republica Moldova are nevoie de suportul prietenesc acordat de statul vecin în drumul nostru spre Uniunea Europeană. Premierul a punctat cîteva subiecte de pe agenda discuțiilor cu președintele român, Klaus Iohannis.

„Am o plăcere deosebită să mă întîlnesc cu președintele Iohannis la Chișinău și vreau să îl asigur, cu aceasta ocazie, că este așteptat întotdeauna în Republica Moldova. Vreau să discutăm, în primul rînd, despre continuarea tuturor proiectelor care leagă țările noastre. De asemenea, aș vrea să discutăm despre situația din regiune, în contextul conflictului din Ucraina. Îmi doresc o relație caldă şi sinceră cu România, aşa cum ne-am obişnuit mai ales din 2009 încoace. Noi vedem parteneriatul cu România ca pe o evoluţie bazată pe încredere şi respect reciproc, unde nu este loc de cereri exprese”, a spus Gaburici.

Șeful executivului nu s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul Afacerilor Externe al României a avut o reacție rezervată după votul de încredere acordat echipei sale în Parlament. Acesta a menționat că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește continuarea drumului european.

„Știu că încă mai există interpretări, însă eu vreau să vă asigur de un lucru foarte clar: guvernul pe care îl conduc are ca prioritate de bază implementarea reformelor asumate față de cetățenii Republicii Moldova și partenerii externi. Numai așa vom asigura un trai mai bun”, a explicat Gaburici.

Precizăm că șeful statului român este așteptat în această după-amiază la Chișinău, unde va întreprinde o vizită de două zile. Klaus Iohannis va avea întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, premierul Chiril Gaburici, spicherul Andrian Candu, dar și cu liderii partidelor proeuropene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав