Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Iohannis la Chișinău: Avem încredere în capacitatea elitei politice de a gestiona sarcina guvernării

24 feb. 2015,, 17:57   Politică
4904 3

Iohannis la Chișinău: Avem încredere în capacitatea elitei politice de a gestiona sarcina guvernării
Foto: moldpres.md

România va face tot ceea ce este posibil pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său european și democratic. Aceste asigurări au fost date de președintele român, Klaus Iohannis, în urma întrevederii cu Nicolae Timofti, notează NOI.md.

Șeful statului român a ținut să precizeze că responsabilitatea asigurării parcursului european al Moldovei revine tuturor forțelor politice care și-au dat votul pentru învestirea noului cabinet de miniștri.

„Există în România așteptări și speranțe mari privind viitorul european al Republicii Moldova. Vreau să-i asigur pe toți cetățenii moldoveni că România este angajată pentru dezvoltarea dialogului politic și a cooperării cu Moldova. Cred că responsabilitatea asigurării direcții europene revine tuturor forțelor care au dat votul pentru investirea cabinetului, în sensul asigurării unei guvernări stabile. Avem încredere în capacitatea elitei politice de a gestiona cu maturitate și înțelepciune sarcina guvernării, sîntem hotărîți să mergem pe acest drum, la capătul căruia se află împlinirea idealurilor europene ale cetățenilor”, a declarat Klaus Iohannis.

La rîndul său, Nicolae Timofti l-a asigurat pe șeful statului român că Moldova va rămîne angajată ferm pe calea integrării europene. Președintele i-a mulțumit demnitarului pentru vizita întreprinsă la Chișinău și pentru suportul acordat Republicii Moldova. Totodată, Timofti și-a exprimat speranța că investițiile române în Moldova vor crește, inclusiv în domeniul audiovizualului.

„În plan politic avem deplină înțelegere asupra subiectelor de interes comun. Avem numeroase proiecte de infrastructură în desfășurare – în sistemul energetic, de transport, educație, medicină și cu sprijinul României ele se concretizează. I-am spus domnului Iohannis că îmi doresc să vină mai multe investiții în toate domeniile, inclusiv în cel audiovizual. Mizăm în continuarea pe experiența pe care o posedă România în calitatea sa de stat membru al UE, în implementarea legislației comunitare”, a declarat Nicolae Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?