Cutremure stiri: 505

Oficial SUA: Relațiile moldo-americane sînt puternice ca niciodată

3 mar. 2015,, 14:45   Politică
3506 2

Энтони Блинкен: Молдо-американские отношения как никогда крепки
Foto: gov.md

Republica Moldova trece prin timpuri provocatoare și, atît timp cît a ales calea dezvoltării, SUA îi va acorda suportul necesar. Declarația aparține secretarului de stat adjunct al SUA, Antony J. Blinken, care se află astăzi în vizită la Chișinău. Demnitarul american a avut astăzi întrevederi cu șeful statului, Nicolae Timofti, dar și cu premierul Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Adjunctul secretarului american de stat și-a exprimat încrederea în capacitatea Guvernului de la Chișinău de a face față reformelor și a dat asigurări că Statele Unite vor fi alături de Moldova în realizarea acestui demers.

„Relațiile dintre țările noastre nu au fost niciodată mai puternice. Reiterez în numele Guvernului SUA angajamentul ferm de susținere a Moldovei. Republica Moldova se confruntă cu timpuri provocatoare. E nevoie de acțiuni rapide și decisive pentru implementarea reformelor promise cetățenilor și sînt convins că premierul va realiza acest angajament. Atît timp cît Moldova se va mișca înainte, SUA vor fi alături, susținînd guvernul de la Chișinău, cetățenii și dezvoltarea țării”, a declarat oficialul.

Întrebat în ce măsură un guvern minoritar cum este cel de la Chișinău va putea să lupte eficient cu corupția, oficialul american a declarat că acest lucru este posibil.

„Odată puse în aplicare, viziunile prezentate astăzi de premier vor aduce beneficii fiecărui moldovean. Sînt convins că susținerea acestor eforturi este în interesul tuturor partidelor politice, pentru că asta înseamnă progresul țării ”, a punctat Antony J. Blinken.

La rîndul său, premierul Chiril Gaburici a menționat că „prezența la Chișinău a demnitarului american într-o perioadă atît de importantă reprezintă un punct de referință pentru dezvoltarea dialogului strategic cu SUA”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав