X 
Cutremure stiri: 505

Maia Sandu se așteaptă la o nouă moțiune din partea comuniștilor

4 mar. 2015,, 12:00   Societate
5567 1

Maia Sandu se așteaptă la o nouă moțiune din partea comuniștilor
Foto: noi.md

Ministrul Educației, Maia Sandu, se arată îngrijorată de faptul că proiectele propuse de Minister ar putea să nu fie susținute în totalitate de Parlament, așa cum a fost în legislatura precedentă. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Sandu a precizat că are temeri în privința modului în care va funcționa guvernul minoritar, informează NOI.md.

„Anterior am beneficiat de sprijin politic necondiționat, același lucru mi-a fost promis și de această dată, dar sîntem într-o altă structură politică, acest lucru depinde de cei care sînt în opoziție. A fost o decizie grea să rămîn la Minister, nu este clar care este sprijinul în Parlament pentru acest guvern, pentru reformele în educație, mai ales că cei de la PCRM nu s-au afirmat ca susținători fideli ai reformelor pe care le-am demarat noi în acești ani. În momentul în care va fi clar că nu avem susținere politică, va fi ușor de plecat. Pînă atunci vom munci și ne vom duce angajamentele la bun sfîrștit”, a spus Sandu.

Ministrul Educației nu exclude că Partidul Comuniștilor ar putea înainta o nouă moțiune de cenzură împotriva sa. Funcționara nu își poate explica votul de încredere acordat de PCRM pentru noul guvern, în condițiile în care anterior formațiunea a cerut de două ori demisia sa.

„Sigur că mă aștept la o nouă moțiune de cenzură. Am avut două moțiuni în doi ani de zile, ar fi nefiresc să nu mai fie una în cel de-al treilea an. Este mai bine să-i întrebați pe ei cum de au votat un guvern în care mă regăsesc și eu. Eu nu am explicația”, a explica Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав