X 
Cutremure stiri: 503

Ministrul Sănătății despre situația epidemiologică din țară

4 mar. 2015,, 16:05   Societate
3949 0

Foto: politicidesanatate.ro

Republica Moldova se află în perioada de depășire a pragului epidemic de gripă. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Mircea Buga, în cadrul ședinței de astăzi a executivului, informează NOI.md.

Potrivit ministrului, dacă această tendința negativă nu va fi stopată pînă la sfîrșitul săptămînii, în țară s-ar putea declanșa o epidemie. Conform datelor prezentate la ședință, au fost înregistrate 940 de cazuri de gripă, 142 de mii de infecții acute ale căilor respiratorii și 39 de mii de cazuri de sindromul acut respirator sever.

„A fost sistată activitatea în 18 instituții de învățămînt, este o perioadă scurtă de timp în care se sistează activitatea. Avem focare, dar situația este în limitele epidemiologice stabilite pentru un an obișnuit. Dacă la sfîrșitul săptămînii se păstrează acest trend, vom veni cu soluții concrete pentru remedierea situației. În Chișinău avem o reducere zilnică a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu gripă. După bilanțul situației pentru trei săptămîni, vom veni cu noi propuneri pentru remedierea situației”, a precizat Buga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав