Cutremure stiri: 505

Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, se alătură echipei lui Iurie Leancă

6 mar. 2015,, 11:00   Politică
5155 2
Лутенко присоединяется к команде Лянкэ
Foto: moldova24.net
Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora a anunţat joi că a demisionat din motiv că nu este de acord cu activitatea Guvernului şi intenţionează să se alăture echipei fostului prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal Democrat (PLDM), fostul premier Iurie Leancă, relatează agenția "Infotag".

Funcţionarul a scris pe pagina sa din reţelele de socializare că motiv pentru demisionare a servit faptul că noul guvern depinde de "votul comuniştilor".

"Nu pot reprezenta o astfel de guvernare în raport cu conaţionalii noştri de peste hotare şi nici nu cred că într-un guvern minoritar obiectivele pe care mi le-am fixat împreună cu reprezentanţii comunităţilor cetăţenilor moldoveni din afară pot fi îndeplinite. Şi poate cel mai important lucru este că nu vreau să fiu parte a minciunii care li se livrează cetăţenilor acum, nu vreau să-mi încalc angajamentele pe care le-am făcut împreună cu colegii din PLDM în campania electorală dinaintea votului din 30 noiembrie", a scris Lutenco.

Potrivit lui, cetăţenii, şi mai ales cei de peste hotare, au fost îndemnaţi şi au votat partidele proeuropene pentru ca să se facă o alianţă cu adevărat proeuropeană, nu "o improvizaţie politică dubioasă".

"Nu vreau să ajung în situaţia Maiei Sandu sau a altor colegi propuşi de PLDM în funcţii, să-mi facă din deget comuniştii şi să mă ameninţe că, dacă nu fac ce vrea PCRM, voi fi schimbat din funcţie. Nu asta e Moldova fără comunişti pe care am promis-o cetăţenilor, nu asta este Moldova europeană", consideră Lutenco.

El a relatat că este dispus să se alăture echipei lui Iurie Leancă "pentru a porni un proiect nou, unul major, la nivel de ţară, unul cu adevărat democratic şi european".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав