X 
Cutremure stiri: 501

Expert: Guvernul a adormit pe un butoi cu pulbere

9 mar. 2015,, 13:00   Economie
6588 10
Foto: noi.md
„Am impresia că Guvernul a înțepenit pe mult timp, fără a conștientiza că zilnic situația se înrăutățește și în orice moment poate ieși de sub control. Noi abia de reușim să-i ținem pe agricultori, care îndeamnă la repetarea acțiunilor producătorilor agricoli polonezi de a merge cu un marș spre Chișinău”, a declarat pentru NOI.md președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

„A sosit deja luna martie, iar noi pînă acum nu cunoaștem care va fi volumul de subvenții pentru agricultură. Ce va fi cu creditul polonez? Care va fi taxa pe valoare adăugată? La prima ședință a Guvernului prim-ministrul a promis să se clarifice cu prețurile la produsele petroliere, însă nu se observă niciun progres în acest sens. Creditarea a fost suspendată, iar cei care au angajamente față de bănci sînt în panică. Ce să mai vorbim, dacă în țară pînă acum nu există buget și nicio claritate în politica fiscală”, a continuat președintele.

Interlocutorul a recunoscut că abia de reușește să-i calmeze pe cei care îndeamnă la măsuri radicale, însă chiar și răbdarea plugarilor are limite. Mulți dintre ei se gîndesc să nu cheltuiască bani în zădar pe lucrările agricole. Experiența nereușită din anul trecut în urma introducerii embargoului rus, lipsei altor piețe de desfacere pentru produsele lor descurajează investițiile în agricultură. Nici prețurile crescute la semințe, îngrășăminte, pesticide, motorină nu sînt în favoarea lor.

„Însă cel mai grav este că Guvernul manifestă o lipsă totală de atitudine. Nu cerem multe, dați-ne, în sfîrșit, un răspuns explicit la întrebările noastre. Noi trebuie să cunoaștem regulile jocului, pentru a decide dacă merită să mai intrăm în acest joc”, a conchis Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав