X 
Cutremure stiri: 501

Ambasadorul SUA a îndemnat Ministerul Justiţiei să lupte consecvent cu corupţia

10 mar. 2015,, 09:45   Societate
3640 0
Foto: deschide.md
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, James Pettit, a îndemnat Ministerul Justiţiei al Moldovei "la consecvenţă în lupta cu corupţia şi continuarea reformei justiţiei". Acest îndemn a fost făcut luni la întrevederea cu ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Justiţiei.

Diplomatul american a sprijinit eforturile Ministerului Justiţiei în promovarea finalităţilor prevăzute în Strategia de reformare a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016.

"Vă susţinem şi vă încurajăm să continuaţi reformele începute. Este nevoie de mai multă consecvenţă în lupta cu corupţia şi în promovarea transformărilor care au loc în justiţie, pentru ca cetăţenii să vadă şi să simtă schimbările pozitive care au loc în sistemul judiciar", a subliniat Pettit, reconfirmînd disponibilitatea SUA de a sprijini realizarea reformelor în acest domeniu.

Vladimir Grosu a exprimat recunoştinţă pentru sprijinul constant oferit de SUA în implementarea şi promovarea reformelor din justiţie, dar şi pentru disponibilitatea de a continua colaborarea.

În cadrul întrevederii, Vladimir Grosu a vorbit şi despre priorităţile Ministerului Justiţiei pentru anul 2015 şi a solicitat ajutorul Statelor Unite în promovarea reformei Procuraturii, Comisiei Naţionale de Integritate, Institutului Naţional al Justiţiei, dar şi asistenţă la optimizarea hărţii judiciare, perfecţionarea sistemului de distribuire aleatorie a dosarelor în instanţele de judecată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав