X 
Cutremure stiri: 506

La Bruxelles va avea loc a x-a şedinţă a grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova

15 mar. 2015,, 11:00   Politică
4681 0
La Bruxelles va avea loc a x-a şedinţă a grupului pentru acţiunea europeană a Republicii Moldova
Foto: timpul.md
A X-a reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova (GAERM) va avea loc luni, 16 martie, la Bruxelles.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Moldova la reuniune va fi reprezentată de vicepremierul Natalia Gherman.

La şedinţă vor mai participa Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă şi de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, precum şi miniştrii Afacerilor Externe ai celor 28 de state UE.

Scopul reuniunii este de a efectua un schimb de opinii despre priorităţile autorităţilor R. Moldova privind programul de reforme, modalităţile de susţinere a eforturilor ţării în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, precum şi despre aşteptările părţilor de la Summit-ul de la Riga al "Parteneriatului Estic".

GAERM este un mecanism ministerial, cu caracter informal, lansat în ianuarie 2010 la iniţiativa României şi Franţei, pentru promovarea intereselor Republicii Moldova pe agenda europeană. Cea de-a IX-a reuniune a GAERM a avut loc la Chişinău, la 1 septembrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав