X 
Cutremure stiri: 501

SUA: Locuitorii din Ferguson vor să-l determine pe primar să-și dea demisia

16 mar. 2015,, 02:00   Externe
4397 0

Foto: agerpres.ro

Militanți americani pentru drepturi civile au anunțat sâmbătă că au inițiat o procedură pentru a obține demisia primarului orașului Ferguson, al cărui șef de poliție și-a părăsit deja postul pe fondul unor acuzații de rasism, relatează AFP.

Cinci militanți ai Organization for Black Struggle (OBS) au depus o declarație la primărie în care cer retragerea mandatului de primar al lui James Knowles.

''Cuvintele nu sunt suficiente pentru a descrie dezgustul pe care ni-l inspirați. Vă cerem să demisionați'', au scris militanții, foarte implicați în manifestațiile provocate de moartea, în august 2014, a lui Michael Brown, un tânăr de culoare neînarmat care a fost împușcat de un polițist alb.

Pentru ca procedura să dea rezultate, va trebui ca ea să întrunească cel puțin 15 % din alegătorii înscriși pe listele electorale la alegerile municipale de anul trecut.

Într-o declarație vineri la NBC News, Knowles a exclus posibilitatea de a demisiona din funcție, explicând că, în opinia sa, ''comunitatea are nevoie de leadership''.

Ferguson a revenit în actualitate în ultimele zile, după ce doi polițiști au fost răniți cu focuri de arme miercuri seara. Sâmbătă, anchetatorii continuau să-i caute pe autorii faptelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав