X 
Cutremure stiri: 501

Locuitorii Găgăuziei își aleg astăzi bașcanul

22 mar. 2015,, 08:00   Politică
3614 1

Foto: noi.md

Astăzi în Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia au loc alegeri ordinare pentru funcția de bașcan al regiunii. În cursa electorală s-au înscris 12 candidați independenți, dintre care doi și-au retras ulterior candidaturile. Locuitorii regiunii își vor putea exprima votul în cele 65 de secții de vot deschise între orele 7.00-20.00, informează NOI.md.

Pentru postul de bașcan concurează 10 candidații: Valerii Ianioglo, Ruslan Garbalî, Nicolai Dudoglo, Irina Vlah, Oleg Garizan, Alexandru Stoianoglo, Serghei Cernev, Dmitrii Croitor, Ilia Anastasov, Leonid Dobrov. Dacă în primul tur de scrutin niciun candidat nu va obține majoritatea simplă a voturilor cetățenilor, atunci în termen de două săptămîni, se va organiza al doilea tur cu participarea celor doi candidați care au acumulat cel mai mare număr de voturi. Guvernatorul Găgăuziei este ales prin vot direct exprimat pentru un mandat de patru ani. Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de 67 de observatori internaționali.

Precizăm că Găgăuzia numără aproximativ 155 de mii de locuitori, ceea ce constituie 4,6 la sută din populația Republicii Moldova.

Găgăuzii alcătuiesc 82,1% din totalul populaţiei autonomiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав