Cutremure stiri: 505

Alegerile parlamentare: lecțiile însușite și pașii ulteriori

23 mar. 2015,, 10:45   Politică
3825 2

Парламентские выборы: освоенные уроки и последующие шаги
Fotо: codru.md

Astăzi, 23 martie 2015, la Chișinău, are loc conferința post-electorală ”Alegeri parlamentare 2014: lecții învățate și pași de urmat”. Evenimentul este organizat de către Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, în colaborare și cu suportul Consiliului Europei și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Conferința are drept scop analiza modului de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din 2014, precum și identificarea posibilelor probleme în cadrul organizării alegerilor locale generale din acest an.

Evenimentul reunește experți naționali și internaționali ce au făcut parte din misiunile de observare a scrutinului parlamentar, judecători, persoane care au activat în cadrul organelor electorale, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai concurenților electorali, instituțiilor mass-media, ai societății civile și parteneri de dezvoltare ai Comisiei Electorale Centrale.

Participanții vor lucra în grupuri de lucru, iar discuțiile se vor axa pe următoarele subiecte: rolul mass-media în perioada electorală, revizuirea cadrului legislativ în domeniu (finanțarea partidelor politice și a campaniei electorale, asigurarea respectării drepturilor omului și a egalității de șanse între bărbați și femei), utilizarea capacităților instituționale și a tehnologiilor informaționale în alegeri, precum și litigiile electorale.

Experții internaționali trimiși de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa/Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al (OSCE/BIDDO) și Comisia de la Veneția vor prezenta concluziile și recomandările observatorilor formulate în urma monitorizării alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Conferința se desfășoară în perioada 23-24 martie 2015 în sala de conferințe a hotelului Codru (str.31 August 1989, 127) (proiectul de agendă se anexează).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав