Cutremure stiri: 501

Guvernul va elabora o nouă strategie de securitate națională

23 mar. 2015,, 12:26   Politică
3240 2

Guvernul va elabora o nouă strategie de securitate națională
Foto: unimedia.info

Republica Moldova are nevoie de o nouă strategie de securitate în contextul evoluțiilor geopolitice din regiune. La această concluzie au ajuns membrii Consiliului Suprem de Securitate, care s-au întrunit astăzi în ședință, la inițiativa președintelui Timofti, informează NOI.md.

Potrivit consilierului lui Nicolae Timofti în domeniul apărării, Alexei Barbăneagră, strategia actuală a securități naționale, adoptată de Parlament în 2011, nu mai este actuală. În acest sens, Consiliul va propune Guvernului să inițieze un grup de lucru pentru modificarea legislației în domeniul apărării.

„Recent Rusia a adoptat o doctrină militară nouă, strategii de securitate au fost adoptate în Polonia, SUA și multe alte țări. Din acest considerent, cred că strategia aprobată de Parlament în 2011 s-a epuizat, s-au schimbat condițiile sociale, economice. Am decis că este necesar ca Guvernul să examineze posibilitatea formării unui grup de lucru pentru a elabora o nouă strategie. Trebuie revizuite peste 10 legi care țin de domeniul apărării și securității.

O altă problemă abordată se referă la securitatea informațională a statului, care, la momentul actual, se află în pericol, susțin membrii Consiliului. Instituția urmează să vină cu o serie de recomandări la adresa Legislativului, în vederea instituirii unui control mai riguros al spațiului informațional din Republica Moldova, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui, Vlad Țurcanu. Oficialul nu a precizat dacă vor fi sau nu închise anumite instituții mass-media.

„Vor fi întreprinse măsuri în vederea limitării efectului unor acțiuni care influențează negativ spațiul informațional. Urmează a fi adoptate deciziile care se impun pentru ca Moldova să-și controleze spațiul informațional”, a spus Țurcanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав