X 
Cutremure stiri: 506

MAE rus: Rezultatul alegerilor din Găgăuzia arată că cetăţenii vor dezvoltarea relaţiilor cu Moscova

24 mar. 2015,, 14:15   Externe
3508 0

Foto: ruvr.ru

Rezultatele alegerilor din regiunea autonomă Găgăuzia din Republica Moldova creează o bază solidă pentru continuarea dezvoltării relaţiilor cu Moscova, a declarat marţi Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass, în pagina electronică.

Candidatul independent Irina Vlah a fost aleasă în funcţia de başcan al Găgăuziei duminică, obţinînd peste 51 la sută din voturi. Vlah este o susţinătoare a apropierii Republicii Moldova de Rusia.

"Rezultatul alegerilor arată că un număr semnificativ de cetăţeni din regiunea autonomă au votat pentru dezvoltarea relaţiilor tradiţional strînse cu Federaţia Rusă", adaugă comunicatul.

Ministerul a declarat că "aceasta creează o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară a legăturilor interregionale cu regiuni care sînt istoric apropiate de Rusia în domeniile economic, social, cultural şi educaţional".

"Presupunem că votul a avut loc în concordanţă cu legislaţia moldovenească şi locală şi că electorii au făcut alegerea în mod conştient", a subliniat ministerul.

Vlah a fost susţinută de Partidul Socialist, care a cîştigat alegerile parlamentare din noiembrie din Republica Moldova. Pînă în prezent, ea a fost deputat. Conform legii moldoveneşti, başcanul Găgăuziei devine membru al Guvernului de la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав