X 
Cutremure stiri: 506

Guvernul confirmă luarea „deciziilor importante în privinţa băncilor”

31 mar. 2015,, 11:10   Economie
2601 1
Правительство обсудило «деликатный вопрос» по трём банкам
Foto: moldovenii.md
Liderul Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a răspîndit în reţelele de socializare o informaţie despre acordarea repetată de către Banca Naţională a banilor pentru cele trei bănci în privinţa cărora a fost introdusă "administrare specială". Politicianul "a rotunjit suma noii garanţii a statului" la 6 miliarde de lei, informează agenţia "Infotag".

Publicația a încercat să verifice, prin intermediul diferitor surse, veridicitatea existenţei unei asemenea garanţii. Interlocutorii au indicat suma de 5,3 miliarde de lei.

Pentru a obţine informaţie din sursă directă, un reporter al agenţiei a discutat cu şefa Serviciului de presă al Guvernului, Aurelia Peru, care a solicitat să se țină cont de delicateţea acestui subiect, luînd în considerare toate circumstanţele situaţiei.

Prin comunicatul său, Serviciul de presă a confirmat că într-adevăr, pe 27 martie, a avut loc o şedinţă închisă a Guvernului, în cadrul căreia s-a discutat şi s-au luat unele decizii privind sectorul bancar.

"Astfel de şedinţe, potrivit legislaţiei, au loc doar în acest format, iar alte detalii nu pot fi făcute publice. Deoarece în cadrul şedinţei s-au luat decizii importante care vizează interesul ţării, facem apel către toţi actorii politici şi nu numai, să se abţină de la speculaţii la această temă", se menţionează în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав