Cutremure stiri: 505

Voronin: La alegerile din Găgăuzia a fost creat un precedent periculos

1 apr. 2015,, 11:56   Politică
5044 14

Voronin: La alegerile din Găgăuzia a fost creat un precedent periculos
Foto : dosug.md

Modul în care s-au desfășurat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei au demonstrat o dată în plus cît de tare influențează factorul extern populația Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, în care s-a referit la cîteva probleme de actualitate, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, în timpul scrutinului din regiune a fost creat un precedent periculos, care ar putea periclita suveranitatea și statalitatea țării.

„La alegerile bașcanului nu a fost spus niciun cuvînt despre Moldova. Atenția societății a fost concentrată în jurul concertelor și diferitor politicieni din alte țări – este o tendință foarte periculoasă, este un precedent extraordinar, care poate avea urmări grave pentru statul moldovenesc, se poate instala cultul așteptărilor din exterior. Despre care viitor al Moldovei poate fi vorba, dacă și din Est și din Vest ni se insuflă că nu sîntem capabili să ne dezvoltăm de sine stătător, fără implicare din afară”, a explicat Voronin.

Președintele comuniștilor susține că o altă o problemă care ia amploare în ultimul timp se referă la vulnerabilitatea spațiului informațional. Politicianul se arată convins că retransmiterea unor posturi de televiziune din exterior au un efect negativ asupra opiniei publice din Moldova. În acest context, e nevoie de adoptarea unor măsuri de protecție a spațiului informațional, spune Voronin.

„Cum putem vorbi de suveranitatea informațională în condițiile unei implicări ideologice propagandistice continue din afară. Nu sîntem împotriva retransmiterii posturilor TV nici din România, nici din Rusia, sîntem împotriva cenzurii din mas-media. Dar, totodată, am devenit deja jertfa acestei abordări. Este inadmisibil ca posturi TV din alte state să atenteze la suveranitatea informațională a țării”, a conchis Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав