Cutremure stiri: 502

Voronin despre propunerea de a interzice panglica „Sfîntul Gheorghe”

1 apr. 2015,, 12:33   Politică
7077 9

Foto: noi.md

Partidul Comuniștilor nu va susține proiectul de lege propus de liberali cu privire la interzicerea folosirii panglicii „Sfîntul Gheorghe” în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de liderul PCRM, Vladimir Voronin, notează NOI.md.

Liderul formațiunii a precizat că membrii PCRM vor purta panglica negru-oranj pe 9 mai. „Este o propunere fascistă și o poziție fascistă, care nu are nimic comun nici măcar cu naționalismul de care suferă Ghimpu și toată gașca sa. În primul rînd, nu Ghimpu a introdus panglica și nu el o va interzice. În ciuda tuturor, panglica simbolizează victoria. Categoric nu vom susține acest proiect”, a menționat Voronin.

Recent Partidul Liberal a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevede interzicerea folosirii panglicii „Sfîntul Gheorghe” în scopuri culturale, sociale și politice în Moldova. Potrivit liberalilor, panglica reprezintă un element simbolic militar rusesc, străin tradițiilor și simbolurilor naționale ale Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав