X 
Cutremure stiri: 505

La postul de șef al CFM aspiră 9 candidați

1 apr. 2015,, 16:30   Business
3852 1
На пост главы ЖДМ претендуют 9 кандидатов
Foto: prospect.md
La concursul pentru suplinirea postului vacant de director general al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” – manager al CFM, participă 9 persoane, relatează NOI.md.

După cum a comunicat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, în termenul prestabilit, pînă la 31 martie, ora 16:00, actele și cererile de participare au depus: Pantelei Viorel, Dabija Vasile, Midone Nicolae, Panuţa Sergiu, Cîrstea Ion, Cebotari Vladimir, Armaş Nicolae, Vornicescu Grigore și Dragoman Sergiu. După expirarea termenului limită, la concurs s-a înscris Andrei Coca.

Ministerul de resort amintește că, potrivit regulamentului, candidatul la postul de director general al ÎS „Calea Ferată a Moldovei” trebuie să aibă vîrsta minimă de 30 de ani, studii tehnice, economice sau juridice superioare, o experienţă de muncă de cel puţin 10 ani, iar experienţă de activitate în funcţie de conducere trebuie să constituie cel puţin 8 ani. Pretendenții trebuie să posede cunoștințe în domeniul administrării financiare, marketingului, reorganizării întreprinderilor şi administrării de criză a întreprinderilor.

Concursul se va desfășura în două etape, în cadrul cărora vor fi examinate CV-urile candidaților şi vor avea loc interviuri cu ei, în timpul cărora candidații va trebui să prezinte, inclusiv în scris, sub forma de concept de maximum 10 pagini, o viziune clară a situaţiei economice de la „Calea Ferată a Moldovei”, a infrastructurii şi materialului rulant al întreprinderii, respectiv a obiectivelor de dezvoltare.

În august 2014 ultimul concurs pentru suplinirea postului vacant de director general al ÎS „Calea Ferată a Moldovei” a fost cîștigat de fostul director al Combinatului de Pîine „Franzeluța” (Chișinău) Eugen Baleca. El a fost singurul candidat admis de Comisia de concurs în cea de-a doua etapă a concursului – la proba interviului. În prima etapă, la postul de director general al „CFM” au candidat Vladimir Radu, Natalia Lipskaia și Fiodor Negru. Totodată, la 2 martie ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat că Eugen Baleca a renunțat la funcția de director al ÎS „CFM” din motive personale și a fost anunțat un concurs nou de suplinire a postului de șef al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”.

Fostul director general al ÎS „CFM” Andrei Domașcan a fost demis în februarie 2014, deoarece, în opinia ministerului de resort, el nu a îndreptățit așteptările, iar ritmul de reformare a „CFM” în cadrul planului ambițios de reforme a fost prea lent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав